keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vesi tulee ja viemäri vetää!

Aamu alkoi normaaliin tapaan. Heti seitsemältä K-Rautaan hoitamaan seuraava tilaus ja siitä työmaalle. Siellä kaivurikuski jo odottikin valmiina HSY:n ukkoja tekemään vesi- ja viemäriliitokset. Itse hyppäsin lapion kanssa montun pohjalle kaivamaan vesiputkea esiin sortumien alta ja kaivuri auttoi kauhallisen verran. Käsittämätön määrä pohjavettä valui koko ajan monttuun. Uppopumppu on pumpannut kaksi päivää pohjalla, jotta kuoppa ei täyty vedestä. Lopulta HSY:n keltainen Mersu kaartoikin paikalle ja kaksi ukkoa hyppäsi pihalle, joista vain toinen veti haalarit ylleen ja toinen pysyi visusti meidän kanssa maanpinnalla ja huuteli ohjeita monttuun sekä kertoi tarinoita 70-luvulta.
Vesiliitoksen tekoa

Mielenkiintoinen operaatio vesiliitoksen teko paineelliseen putkeen, näin tekniikasta kiinnostuneelle. Ensin tiivistetty laippa pulteilla kiinni putkeen ja sitten käsityökalulla ruuvaten reikä kylkeen, laippaan sulkuläppä paikoilleen ja työkalu irti. Tämän jälkeen asennettiin tonttisulku ja se liitettiin tähän laippaan ja viimeiseksi sulkuläppä irti. Tiivis tuli ja nopeasti. Viemäriin sitten vaan porattiin reikä kylkeen ja asennettiin tiiviste paikoilleen.

Onneksi viemärikaivon liittymä tuli noin ylös ettei alkanut työntämään tavaraa siitä pihalle. Kuvassa näkyy myös tonttisulku.


Päivän aikana kuoppa oli saatu täytettyä ja minä pääsin taas harjaamaan katua puhtaaksi. Seuraavaksi pitäisi alkaa ihmettelemään asfaltointia, jotta saadaan katu siihen kuntoon kuin mitä se olikin ennen meidän touhuja.

Loput ylijääneet murskeet kaivuri levitti talon takaosan täyttöön ja huomenna alkaa viimeinen soraralli tällä erää eli tehdään talon takaosan täytöt samaan tasoon kuin etupuolellakin. Huomenna pitäisi olla valmista. Toivotaan kun tuntityönä sen tekevät. Kaivurikuski on kyllä todella tehokas ja osaa hommansa.

Perjantaina tulee anturamuotit ja sitten pääsemme jo rakentamaan taloa eikä aina vaan tätä loputonta maa-/perustustöitä!

Ainiin, uppopumppu sanoi poks kolmen viikon aktiivisen käytön jälkeen. Tietää siis taas aamulla rautakauppakäyntiä takuuasioissa.