sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sokkeli valukorkeudessa

Loppuviikko menikin sitten sokkelin teossa. Sokkeliin piti paalujen kohdalle tehdä sokkelipalkkiraudoitus, joka on melkoinen katiska. Ylä- / alapuolelle vaakateräkset ja ne sidotaan keskenään umpihakasilla joita on 150mm:n välein. Näihin raudoitushässäköiden tekoon menee aivan uskomattoman paljon aikaa, iso kiitos appiukoille siitä, että työmaa edistyy myös silloin kun me olemme päivätöissämme. Onneksi ei tarvinnut moista raudoitusta koko talon ympäri. Kallion päällä makaavalle sokkelille riitti pelkkä maanpaineraudoitus.


Talon sokkeli tehtiin Triploista, mutta autokatos sekä terassi tulee MH200 betoniharkoista, paino kevyet 24kg/kpl. Kyllähän niitä nostelee aamusta tai illasta kun on vielä viileää, mutta helteessä hihat on melko nopeasti tyhjennetty. 





Harkkojen ladonnassa tärkein juttu on, että ensimmäinen rivi on vaaterissa. Sen jos unohtaa, niin ensimmäisen rivin voi vielä laittaa vaateriin purkamalla jo kasattu seinä, kuten me teimme. Muistimme kyllä seuraavissa seinissä tehdä vaateroinnin ennen toista kerrosta.

Hannu lukee rakennepiirustusta

Alla vielä kuvia viikonlopun saannoksista:

Sokkelinylityssilta, ei työsuojeluviranomaisten suosittelema




Autokatoksen sokkelia

Olen melko ylpeä siististä työmaastamme, kiitos kuuluu vaimolle.
 Huomenna yritetään saada raudoitustarkastus ja keskiviikoksi valu. Ontelolaatat tulee viikon päästä ja sitä ennen on vielä paljon asioita mitä pitäisi tehdä alta pois.