lauantai 11. elokuuta 2012

Anturan tekoa ja raudoitusta

Eilen laitoimme xps-eristeet anturalinjalle ja tarkistimme korot. Tänään pääsimme heti aamusta asentamaan Lammitassu-anturamuotteja. Kalliit olivat, mutta yhdet valumuotit tehneenä emme halua viettää taas monia päiviä naputellessa, purkaessa ja lajitellessa puuta, joten päädyimme valmiisiin muotteihin, joihin teemme raudoitukset.

Ahkera ja mietiskelijä
Raudoitusten teko alkoi nopeutumaan päivän edetessä. Työ tekijäänsä opettaa. Raudoitus on piirretty rakennesuunnitelmiin ainoastaan paalujen osuudelle, mutta katsotaan nyt laitammeko muuallekin ihan vaan koska raudoituselementin teko on niin kivaa paahtavassa helteessä. Olemme huomanneet tässä raksailun lomassa, että tonttimme on lähes aina aurinkoinen. Siksi olemmekin ihmetelleet puheita huonosta kesäsäästä. Me olemme nauttineet (ja tuskailleet..) auringosta ja kertaakaan emme ole sateessa olleet 1,5kk:n aikana.

Hakasia: niitä on anturaan n.250 taiteltu, sokkeliin muutama vähemmän
Vallitsevien sääolosuhteiden ohella ihmetystä herättää se, että rakennepiirroskuvissa ei ole piirrettynä kulmaraudoituksia. Naapurilla oli aivan sama homma ja vastaava neuvoi heille miten kulmaraudoitukset tehdään. Nyt naapuri neuvoo meitä, mutta ei siinä mitään, jos homma tulee tällä tavalla oikein tehtyä.

Rautojen asettelua

Surrausta
Lopputulos

Jälleen on takana 11 tunnin työpäivä raksalla, mutta siihen alkaa pikkuhiljaa tottumaan ja tuntuu hyvältä kun saa jotain näkyvää aikaiseksi.

Tontin nurkasta. Alas on pitkä matka.
 Nyt on hyvä pohja koiraihmisten talolla, kun on kuivat tassut alla!