perjantai 17. elokuuta 2012

Anturat valettu ja passiivitriplot tulivat tontille

Aamulla ennen kukonlaulua ylös ja työmaalle odottamaan betonipumppuautoa. Ei siis pumia tällä kertaa kun olivat hajottaneet sen edellisenä päivänä. Raudoitustarkastus tehtiin eilen torstaina ja appiukot olivat korjanneet kaikki virheet, jotka tarkka vastaava työnjohtaja oli aiemmin huomannut. Joten ei muuta kuin betonia laariin.

Pelkkä pumppuauto
Kuski oli ajanut Lahdesta asti, mutta on kuulemma aivan normaalia herätä ennen viittä ja lähteä töihin. Itse kiinnitin huomiota ajaessani kehä3:a työmaalle, että kuuden perään ei liikenteessä ole kuin jakeluautot ja betoninpumppausautot?! Muillakin samat hommat mielessä. Kuskille isot kehut, kun auttoi ja neuvoi maallikkoa siinä miten anturan pintaa pitää tasoittaa laudanpätkällä ja kyllä siitä tulikin hieno, näin itse tehdyksi. Pitää huomenna ottaa lähikuva, kun saa muovit pois. 11m3 meni betonia ja senverran olin laskenutkin sinne menevän. Pari lapiollista jäi yli, joten meni laskelmat huomattavasti paremmin kuin edellisellä valukerralla.

Harkot sokkelia varten saapuivat myös tontille. Nyt alkaa se talon rakentaminen.

216 kpl harkkoja
Harkoista sen verran, että yhdessä "paalissa" on kuusi harkkoa ja paali painaa 30kg, kun esim. Lammin lämpöharkko painaa 27kg / kpl! Melkoinen ero ihan harkkojen liikuttelussa työmaalla. Alla olevasta kuvasta näkee vielä harkon koon, tosin yhdistettynä kulmaharkkoon (piti päästä kokeilemaan).

Passiivitriplo + kulmatriplo
Peitetty anturavalu ja sokkelin kulma
Huomenna sitten alkaa sokkelin mallailu ja suunnittelu siitä, miten kannattaa tehdä mikäkin työvaihe.