keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Välipohja valettu ja toista kerrosta pukkaa

Kuten viime päivityksessä lupailtiin, viime viikon maanantaina oli yläkerran ontelolaattojen saumavalu. Ei mennyt ihan niinkuin Stromsössä.. Alakertaan rakennetut valutukkeet pettivät kahdesta kohtaa ja alakertaan ehti valumaan 200 litraa betonia. Niitä sieltä sitten ämpärein kannettiin takaisin oikeaan osoitteeseen. Loppupäivä menikin sitten jälkiä siivotessa. Saumavalun jälkeen tilattiin talon takatäytöt torstaille. Päätimme tehdä takatäytöt valmiiksi jo tässä vaiheessa kun tavaraa ylettyy vielä heittämään talon yli. Tästä syystä jouduimme panttaamaan yläkerran seinien nostamista. Hiekan saamisessa menikin sitten suunniteltua pidempään, kun kuskeja oli sairaana. Lopulta eilen saimme kaikki hiekat tontille. Yhteensä sitä taisi tulla 10 kuormallista!

 Tässä välissä raksalla ei ole kuitenkaan pyöritelty sormia, vaan yhtä jos sun toista on tapahtunut. Alla kuvia joistakin työvaiheista. Lattiaverkot, teräspalkki ja triplokasat saatiin toiseen kerrokseen kun kilautettiin edelliseltä tavarantoimituskeikalta tutulle nosturikuskille. Ikkunoiden apukarmeista isoimmat piti tehdä yläkerrassa, kun niitä ei olisi saatu mahtumaan rappusaukosta. Kahden kerroksen rakentamisen haasteita..

Yläkerran ikkunoiden karmit rakentuivat viikonlopun aikana. Kuvassa osa niistä
Patolevyjen, routaeristeiden ja sadevesiputkien asennusta

Autokatoksen katon tukipalkin asennus
Teräspalkin paikallesaaminen edellytti "pienimuotoista" laikkaustyötä molemmista päistä


Kuulin tänään appiukkojen kyselevän, onko meillä vakuutukset, mutta nuo kyselivätkin vatupassin perään. On meillä ne vakuutuksetkin

Talon takana on nyt Kalajoen hiekkasärkät

Kyllä siihen sitä tavaraa upposi
Nyt päästään sitten nostamaan triploja yläkertaan. Raksatiimi on jo rakentanut kulmapukit valmiiksi, ja kulmatriplot on mallattu paikoilleen, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Toiveissa olisi, että ensi viikolla saadaan ensimmäinen (ja toiseksi viimeinen!) seinävalu.