perjantai 21. syyskuuta 2012

Maatäyttöjä hiekkaleluilla maustettuna

Aiemmin taisi olla mainintaa siitä, että autokatoksen kiviseinän ja parvekkeen alle tulevan kiviseinän nostaminen alkaa olla jo lähes mahdotonta, kun korkeuserot ovat niin suuret. Sisäpuoliset maatäytöt meillä tehtiin jo joitakin viikkoja sitten ennen alakerran ontelolaattojen asennusta. Kaivatut ulkopuoliset maatäytöt tilattiin tämän viikon keskiviikolle ja taas tuli kiire, kun seinävalu oli edellisenä päivänä. Seinävalun jälkeen appiukot ryhtyivät raivaamaan tonttia, jotta rakennustarvikkeet eivät hautautuisi maatäyttöjen myötä. Muita hommia oli patolevyn kiinnittäminen, maapiirin vetäminen rungon ympäri, sadevesiputkien asentaminen, salaojakaivojen pituuden jatkaminen sekä alapohjan ilmaputkien läpivedot.

Siistiä on kun eristepaalit ovat poissa tieltä
Putkia ja maapiiriputki asennettiin ennen täyttöä
Maapiiri kurvaa autokatoksen nurkalla
Maapiirin läpiviennit talon alapohjaan
Läpiviennit tuuletusputkille, odottaa putkien kiinnittämistä
Maatäyttö tuli sitten keskiviikkona. Salaojasoraa ja "hiekkalaatikkosoraa" monia monia kuormia. Ei pysynyt rakentajamme laskuissa enää mukana. Salaojasoraa ajettiin nimensä mukaisesti talon kylkeen ja hiekkalaatikkohiekkaa sitten kauemmas. Katan isä keräili hiekan seasta lapsenlapsille hiekkaleluja sen minkä kerkesi. Meidän raksalla on siis harrastettu myös aarteenmetsästystä. ;) Jani haki keskiviikkona tärylätkän lainaan ja perjantaina tontille saapuu pieni kaivuri, jolla jatketaan soran levittämistä viikonlopun aikana. Maatäyttöjä tulee siis yhteensä kolmena päivänä, keskiviikosta perjantaihin. Rinnerakentamisen etuja...

Hihnalla hiekkaa talon kulmalle
Hihna ylettyi onneksi myös talon taakse: salaojasoran taakse lentää hiekkaa
Jäsenet R ja H haravan varressa


Lätkällä tasataan hiekkapatjaa
Hiekkaa ja soraa oli muuallakin kuin siellä missä pitäisi, mutta paikka on haastava jopa hihna-autolle ja taitavalle kuskille.
Autokatoksen takaosa ennen tämän viikon maatäyttöä
Autokatoksen takaosa maatäytön jälkeen. Jotenkin vaan uskomatonta missä maanpinta tällä hetkellä on, muistissa on vielä kun tästä tasosta olimme useita metrejä alempana montun pohjalla!
Talon takaosa ennen maatäyttöä
Takaosa maatäytön jälkeen. Nyt ei enää ole pelkoa että joku (kuvassa oleva ruskea koira) tippuu kalliolta ja kuolee, korkeintaan nyrjäyttää nilkkansa ;)

Sadevesiputkikin on löytänyt paikkansa


Mukava nousu ja punnertaminen jotta pääsee "kämppään" sisään, Toivottavasti tästä päästään kohta eroon