perjantai 27. heinäkuuta 2012

Perjantai ja työmaa hiljenee

Sain eilen betonitoimittajalta tarjouksen ja tänään vasta pääsimme tilaamaan valun joka on ensi viikon keskiviikkona. Tulevat kuulemma erillisellä pumppuautolla ja lisää kuraa tuodaan kuljetusautoilla. Eilen juotettiin kalliotartunnat reikiin ja tänään käytiin vielä viimeistelemässä muotit. Vastaavakin kävi tontilla ja ensin hiukan jännitin mitä hän on mieltä meidän eristyksien laittamisesta suoraan muotin pintaan mutta kuulemma melko tavallinen tapa isoilla työmailla jolloin ei tarvitse asetella eristeitä samaan aikaan ympärystäyttöjen kanssa.

Kalliotartunnat, ei niitä vatupassilla tarkasteta.

 Eristelevyjen tarkoitus tässä tapauksessa on vain katkaista mahdollinen kylmän johtuminen talon runkoon, routaeristeet tulevat sitten vielä erikseen omille paikoilleen kunhan saadaan tarpeeksi maata montun pohjalle.


Valun jälkeen sitten maatäyttö, putkien laitot ja kvv-liittymien teko, anturan tekeminen ja sen valu. Sen jälkeen pääsisi sitten pikkuhiljaa nostamaan harkkoja ylöspäin. Nyt viikonloppu menee ihan muissa askareissa kuin raksapuuhissa ja maanantaina alkaa taas palkkatyöt joten haasteet vaan kasvaa syksyn lähestyessä.