lauantai 23. marraskuuta 2013

Viikko aikaa muuttoon!

Nyt on kahden käden sormilla laskettavissa aika, jonka jälkeen raksa muuttuu kodiksi. Ensi viikon perjantaina on muuttotarkastus, joka toivon mukaan menee kunnialla läpi. Tavarat on joka tapauksessa pakko kantaa sisään lauantaina, koska väliaikaisasunnon vuokrasopimus päättyy kuun vaihteessa.

Viron pojat saivat katoksen valmiiksi perjantaina. Hienoa, että saatiin tämä hoidettua pois alta ennen lumien tuloa. Työnjälki näyttää hyvältä eli ei voi olla kuin tyytyväinen. Jani viimeistelee ja maalaa katoksen alapuolisen osuuden sitten ensi vuonna.Isä on saanut laatoitettua ylä- ja alakerran vessojen kotelot ja yläkerran vessan kalusteet on kaappien ovia lukuunottamatta asennettu. Putkarin vinkistä jätimme seinäwckoteloiden päälle ja alaosaan kapeat ilmaraot. Kuulemma riski pönttökotelon homehtumiselle on suuri näissä seinäkiinnitteisissä vessoissa. Ei oteta sitä riskiä. Yläkerran pönttö on kytketty toimintaan ja vettä tulee vessan hanasta. Pieniä juttuja ihmiskunnalle, mutta suuria rakentajille.Vessojen peilit sain tilattua kuluneella viikolla Lasimyynti Tammelasta, kun ne piti teettää mittojen mukaan. Peilit ehditään saamaan ennen muuttoa ja näillä näkymin vessojen valaisimetkin tulevat ensi viikolla postissa.

Alakerran pönttökotelo laatoitettu
Koiranen odottaa eteisessä pääsyä lenkille
Yläkerran "Suomivessa" eli Orasta (hana), Idoa (pönttö ja allas), Kodin Mittakalustetta (kiintokalusteet) ja Puustellia (taso)


Laatoitushommat jatkuvat alakerrassa kovaa vauhtia. Isä on laatoittanut alakerran vessan ja vaatehuoneen lattiaa. Jani laatoittaa kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiaa sekä saumaa kylpyhuonetta. Kodarin kalusteet päästään asentamaan jahka lattia ja kurapiste on laatoitettu ja saumattu.

Kaidelaseista tuli lopulta kolme tarjousta, joissa oli melkoisia hintaeroja. Edullisimman tarjouksen tehneen yrityksen edustaja tuli eilen raksalle tekemään tarkistusmittauksia ja saamme maanantaina kuvia tarkastettavaksi. Lasien toimituksessa on kuulemma loppuvuodesta ruuhkaa ja lasien arvioitu toimitusaika menee alkuvuodelle. Saamme siis ihailla väliaikaiskaiteita siihen asti. No, mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa...Eihän me niitä välioviakaan saada kuin vasta joulukuun puolella ja epäsuorassa valaistuksessa käytettävistä ledinauhoista on tilattu vasta koepätkä valon värisävyn arvioimiseksi jne jne. ;)

Linssilude ja yläkerran väliaikaiset porraskaiteet
Vielä on tuhat ja sata asiaa tehtävänä ennen lopputarkastusta, mutta yritetään pitää päät kylmänä ja tsempata loppuun asti.