lauantai 16. marraskuuta 2013

Ulko-ovet lukossa

Ei muuten arvaisi, että ulko-oven painikkeidenkin valitseminen voi olla niin vaikeaa. Etenkin jos sattuu olemaan tällainen arpoja ja pilkun viilaaja. ;) Eilen saimme pienen pakon (kaksi viikkoa muuttoon..) edessä päätöksen tehtyä ja nyt on alakerran ovissa painikkeet ja lukot. Ulko-oven ja kodinhoitohuoneen ovien painikkeet ja lukot ovat abloy:n valikoimasta ja niiden selkeä, moderni muotokieli sopii mielestämme oviin hyvin. Kaupan päälle saimme vielä postilaatikkoon lukon, joka oli sarjoitettu ulko-oven avaimiin.

Kätevää kun on lukkoseppä(kin) omasta takaa
Lähikuva painikkeesta ja lukosta
Virolaisetkin ovat ahkeroineet ja katos alkaa näyttää jo siltä miltä pitäisikin. Appitiimi on rakentanut talon eteen väliaikaiset portaat ja kaiteet sekä fiksanneet terassin kaidetta vastaavan mestarimme ohjeiden mukaisesti. Myös yläkerran väliaikaiset kaiteet on rakennettu ja niitä ihaillaan siihen asti kunnes saadaan lopulliset lasikaiteet. Vasta yksi kaidetarjous on tullut pienen muistuttelukierroksen jälkeen. 

Katos alkaa näyttämään jo katokselta
Väliaikaiset portaat vai jättäisikö nämä pysyvästi? ;)
Sain eilen portaiden korkean seinän maalattua loppuun Tikkurilan tunto-maaleilla eli sekin projekti on nyt päätöksessä. Maalitkin riittivät juuri (tähän väliin hyvästä maalitarjouksesta kiitos Henrikille!) ja vähän jäi jemmaan maaleja korjausvaraksi. Jani asenteli eilen saareketta ja se kadoksissa ollut yläkaapin ovikin löytyi.. Se oli jostain syystä yksittäispakattu erilleen muista ovista ja nyt se paketti vasta osui käteen. Isä laatoitti yläkerran vessan seinäkoteloa ja Jani saumasi loppuun yläkerran lattiat. Vessojen seinäkotelot laatoitetaan samalla laatalla kuin kylppärin ja kodarin lattiat. Laattapisteen myyjän mukaan tällä saadaan sidottua kodin pesutilat toisiinsa. Kiva idea ja pieni laatta näyttää vessan seinällä ihan hauskalta. Muuta laattaa ei vessan seinille näiden koteloiden lisäksi tulekaan.

Jani laatoitti viikolla eteisen lattian (lattiapesua odotellessa)
Struktuuriseinät maalattu
Hannu laatoittaa vessan seinäkoteloa
Saarekkeen asennus menossa
Parin millin mittaheitto aiheuttaa päänvaivaa päätylevyjen kanssa