keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Muutto lähenee, pidot paranee?

Heikompaa voisi jo hirvittää, sillä muuttoon on aikaa enää 2,5 viikkoa. Vakaa usko on kuitenkin edelleen siihen, että saamme muuttoluvan. Sormet ristiin kainaloita myöden!

Keittiö on jo saanut muotoaan, kun Jani ja Hannu asensivat pitkälle seinälle tulevat kaapit ja koneet. Kaapistot istuvat täydellisesti välitilan ikkunoiden kanssa. Huh helpotusta! Kylmäkoneet ja astianpesukone saavat vielä päälleen kalusteovet jahka ne ehditään asentamaan. Saarekeliesituuletinkin on jo paikoillaan ja odottelee alleen kaappeja. Yksi yläkaapin ovi uupui toimituksesta ja se saadaan toivon mukaan mahdollisimman pian. Oma panokseni keittiöön oli sivuseinän maalaustyö. Siitä tuli aika hieno, vaikka itse kehunkin. Olohuoneeseen on tulossa samanlainen takan taakse, niin saadaan yhtenäisyyttä tilaan. Tästä ideasta on kiittäminen sisustussuunnitelmastamme vastaavaa Susannaa, kuten keittiön kalustesuunnitelmastakin. 

Keittiö hahmottuu paikoilleen
Keittiön struktuuriseinä
Jani on aina ehtiessään saumannut yläkerran lattiaa ja laatoittanut alakertaa. Hannu on puolestaan heilunut taltan varressa irroittaen huonoa laatoitusjälkeä, joka huom! ei ole meidän omien poikien käsistä syntynyttä. Kaikki pitäisi tehdä itse...

Pieni pilkahdus kylppärin laatoituksista
Laatoituksen korjaus menossa -ei niin mieltä ylentävää puuhaa

Jani on tehnyt loppuun iv-koneen asennuksen ja kone on kytketty toimintaan. Samoin huonekohtaiset termostaatit lattialämmitykselle on asennettu. Hannu on rakentanut kotelot kahden makuuhuoneen nurkassa kulkeville putkille ja vessojen seinäkotelot on myös syntynyt appiukkotiimin toimesta. Kaikkea tätä ja paljon muuta on tapahtunut viime viikkoina.

Putkien kotelointi
Nyt kelpaa säädellä lämmitystä
Talon eteen tulevan katoksen työt on myös saatu käyntiin. Katos tulee siis autokatoksen päälle ja talon eteen aina ulko-oven päälle asti. Saadaan kattopellit paikoilleen ennen talvea, jotteivat pellit ota liikaa itseensä tontilla varastoinnista. Katostyö siis ulkoistettiin, mutta aika paljon se jostain syystä näyttää omiakin miehiä työllistävän.

Jani jelppaa viron poikia katoksen metallipalkkien kanssa
Vaimon hommaksi on jäänyt erinäiset hankinnat. Viime viikoina on tilattu mm. sisäovet Skaalalta ja päämakuuhuoneen liukuovikaapistot VM Mittakalusteelta. Lisäksi olen laittanut portaiden lasikaiteista tarjouspyyntöjä. Toivon mukaan tällä viikolla tulee joitain tarjouksia niistä. Joudumme joka tapauksessa rakentamaan väliaikaiset kaiteet portaisiin, jotta saamme muuttoluvan. Näitä väliaikaisratkaisuja rakentamaan on valjastettu oma appitiimimme Hannu ja Reino.