perjantai 23. marraskuuta 2012

Valuhommat paketoitu!


Peukutuksen ja kovan työn ansiosta saatiin kuin saatiinkin valuhommat purkkiin. Raksatiimi urakoi koko viikon ahkerasti pilareiden parissa ja niille rakennettiin tukia niin että heikompaa olisi hirvittänyt. Tänään oli vielä viikon viimeinen voimankoitos, kun Jani ja Hannu taistelivat kurat seiniin ja pilareihin. Yritin ehtiä töistä ajoissa paikalle todistamaan h-hetkeä, mutta niin ripeää toimintaa oli ollut, että hyvä kun sain edes kuvan betoniautosta ennen sen poistumista raksalta.

Ruskon betonin kanssa on yhteistyö toiminut kaikinpuolin kiitettävästi
Hei me kiivetään! - Betoniauton kuski menossa pesämään myllyä, Jani menossa vibraamaan pilarivalua
 Tyhjennys käynnissä, loput kurat lorisee pihalle
Ja sitten pesulle
Los vibratos - tällä vibrataan kuplat pois betonista
Vibraus käynnissä ja kura roiskuu
Tällaiset tallat laitettiin pilareiden valupintaan
Betonipinnan liippausta


Tasaista pintaa syntyy niin että humina käy

Takan tukimuurikin saatiin valettua


Terassin pilarit. Oli kuulemma melko kuumottavaa valaa kolmen metrin pilaria
Pilarit talon edessä
Kattotuolit saapuivat myös tänään tontille

 Nyt voidaan siis unohtaa valuhommat ja ulkoseinien pystytys. Melkoinen duuni siinä on ollut, mutta lopussa  ja lompakossa kiitos seisoo. Rungon pystytystarjoukset pyörivät siinä 30 -40 tonnin paikkeilla, joten tuli tässä vähän tiliäkin tehtyä.

Seuraava isompi etappi on sitten katon rakentaminen. Sitä ei ryhdytä itse harjoittelemaan, vaan ammattimiehet hoitavat urakan ja työ alkaa joulukuun alkupuolella. Kattotuolit tosiaan pärähtivät jo tänään tontille noin viikon sovittua aikaisemmin, mutta onneksi raksalta löytyi suojapressuja. Ans kattoo onko meillä jo jouluna katto pään päällä.