tiistai 20. marraskuuta 2012

Meidän talossa on seinät!

Jes sir, yläkerran seinät on nyt pystyssä. Kieltämättä oli aika juhlallinen fiilis lauantai-iltana, kun viimeistä triploa soviteltiin paikoilleen. Raksa, leipätyöt ja pimeä syksy ovat vieneet niin tehokkaasti mehut, että blogin päivittäminen uhkaa jäädä jalkoihin, mutta nyt tulee tehopäivitys kuluneilta viikoilta.

Viime päivityksen jälkeen tontille on tullut jälleen lisää maatäyttöjä. Saimme täyttömaata toiselta rakennustyömaalta ja pakkohan se ilmainen maa oli haalia, kun meidän tontille sitä tulee uppoamaan ihan kiitettävästi, etenkin kun sitä vietiin alunperin tontilta pois ihan liikaa. Saatiin samalla loputkin routaeristeet paikoilleen, joten siltä osin saa pakkaset tulla. Samalla talon taakse laitettiin vielä lisää salaojitusta, kun saunan ikkunan kohdalle tulee väkisinkin pihamaahan kuoppa. Muuten katsellaan saunotellessa maata pinnan alapuolelta. Salaojituksella pyritään estämään se, ettei tähän kohtaan kerry sade- ja sulamisvesistä lammikkoa.

Yläkerran seinien pystytystä varten askarreltiin taas pukkeja ja kulkusiltoja. Tässä työssä pystyttiin hyödyntämään jo alakerran seinähommia varten rakennettuja siltoja. Olisi siinä silti askaretta. Aikaa vievin osuus taisi olla jälleen raudoitusten tekeminen ikkunoihin ja yläkerran oveen. Isäni niitä surraili sillä aikaa kun Jani ja Reino rakensivat pukkeja. Ihan äärettömän iso apu on kyllä näistä omasta takaa löytyvistä ahkerista ja tunnollisista rakennusmiehistämme.

Viime viikolla huomattiin, että meiltä puuttuu kolme kulmatriploa. Onneksi rakennesuunnittelijamme oli tulossa perjantaina käymään pääkaupunkiseudulla ja toi ystävällisesti meille omalta raksaltaan puuttuvat kulmatriplot.

Autokatokseen on tullut lisää soraa, samoin talon sivuille
Vähän mentiin yli rajojen, haittaakse?
Takatäytöt tehty tämän vuoden osalta

Hannu on taas kalastellut hiekkaleluja takatäyttöjen hiekan seasta
Valumuotti kiviseinästä pilariin. Päälle tulee sitten parvekkeen lattia
Raudoittaminen on iloista puuhaa

Pukkien rakentajat vauhdissa

Sähkökaappi on nostettu paikoilleen ja valumuotti purettu
Seinä takaa yhtä harkkoa vaille valmis
Keittiön välitilan ikkuna. Kaikkien ikkunoiden ympärillä on vielä triplojen reunat, jotka siistitään pois ennen ikkunoiden asennusta
"Työmaakoppina" palvelee Hannun peräkärry
Tässä työstetään takaseinää oikean korkuiseksi
Pulpettikattoa varten viistetty sisäseinä
Tähän mennessä kolmas sähkösaha. Kannattaa säästää takuukuitit
Yhtä harkkopalaa vaille valmis etuseinä
Viimeistä viedään
Voittajafiilis -se on siinä!

Seinävalu on tilattu perjantaille. Sitä ennen on vielä paljon puuhaa. Sunnuntaina rakennettiin valutukia ja tehtiin seiniin pantoja, joilla varmistetaan että seinät ovat suorassa ja eivät liiku valun aikana. Ennen valua on tavoitteena saada talon eteen katoksen alle ja parvekkeelle katon alle tulevien betonipilareiden valumuotit pystytettyä ja tuet niille rakennettua. Raksalla tehdään nyt pitkää päivää. Pidetään peukkuja!