lauantai 30. kesäkuuta 2012

Keittiötoimittajan kanssa lyötiin kättä päälle

Keittiöasioiden miettiminen projektin tässä vaiheessa saattaa vaikuttaa asioiden eteen hyppäämiseltä. Kuitenkin siinä vaiheessa kun tehdään lvi- ja sähkösuunnitelmia, pitäisi olla joku käry siitä mihin liesituuletin, hana ja kodinkoneet sijoitetaan. Kävimme neljän eri keittiötoimittajan juttusilla ja loppujen lopuksi heillä oli kaikilla samanlainen ajatus siitä, millainen ratkaisu keittiölle varattuun tilaan on järkevää toteuttaa. Ehtona meillä oli, että saarekkeeseen ei tule mitään "toimintoja" ja työtilaa on niin paljon kuin mahdollista.

Ennakko-oletuksenamme oli, että kilpailutetaan toimittajat ja valitaan halvin tarjous. No, ihan niin se ei mennyt, vaan päädyimme lopulta valitsemaan sen toimittajan, jolla oli ainoana tarjota meitä miellyttävät struktuuripintaiset kalusteet. Hintakin oli lopulta pienen puristelun jälkeen kilpailukykyinen, kun mainostimme talomme olevan esittelykohde ja että meillä on huokeampia tarjouksia muilta laadukkailta keittiötoimittajilta. Myyjä sai lopulta sinnikkyydellään puhuttua "päämajasta markkinointitukea" tarjoukseensa. Näillä alennuksilla kalusteet tulivat hinnaltaan samalle viivalle muiden tarjoajien kanssa. Keittiötoimittajaksemme selviytyi siis Puustelli. Samaan pakettiin laitettiin myös kodinhoitohuoneen kalusteet.

Yllättävän aikaavievää puuhaa oli laskelmoida, kuinka paljon hyllytilaa ja laatikoita tarvitaan astioille, erilaisille laseille, kattiloille, kodinkoneille, sapuskoille ym. keittiöön hautautuville asioille. Toivon mukaan sitä säilytystilaa on nyt sitten tarpeeksi! Kodinkoneiden ominaisuudet ja keittiön värivalinnat aiheuttivat myös päänvaivaa. Keittiötä pitäisi jaksaa tuijottaa kauemmin kuin 5 vuotta, niin värivalinnan pitäisi olla mahdollisimman hyvin aikaa kestävä. Katsotaan sitten 10 vuoden päästä tehtiinkö oikea valinta. Kodinkoneista Puustellilla oli kevätkamppis ja netissä tunteja vietettyjen hintavertailujen jälkeen totesimme, että (ihme kyllä) kampanjatuotteet olivat huomattavasti edullisemmat kuin mitä vastaavat kodinkoneliikkeissä.

Nyt on siis hellan paikka varmistettu!