perjantai 1. helmikuuta 2013

Lattialämmitys yläkertaan

Rakentamisessa mikään ei ole niin varmaan kuin epävarma. Lattiavalu siirtyi ensi viikolle, kun Ruskon Betonilla oli ollut jotain sekaannusta aikataulujen kanssa. Siitä ei meille sen isompaa vahinkoa koidu, joten näillä mennään. Pääseepähän pitkästä aikaa alakerran kimppuun, kun yläkerrassa ei kauheasti voi pomppia lattialämmitysputkien asennuksen jälkeen.

Meille asennettiin siis eilen Enerline lattialämmitys ja nyt on sinisiä piuhoja lattia täynnä. Ennen asennustyötä meidän hommana oli asentaa eristelevyt, niiden päälle verkot, nostaa verkot irti eristelevyistä korokkeilla (ei ollut muuten ihan helppoa saada tallaa verkon alle) ja surrata teräslangalla verkot saumakohdista kiinni toisiinsa. Tuo surraushomma näköjään vaanii jos minkä kulman takana. Päädyttiin ottamaan lattialämmitykseen mukaan asennusurakka, kun hinta oli asennuksen kanssa samoissa kuin mitä muilla tarjoajilla pelkät materiaalit.

Muiden raksablogeja tässä matkan varrella lukiessa on tuntunut siltä, että tässä lattialämmitysvaiheessa ollaan jo menossa pitkällä projektissa. Lohdullista huomata, että meidänkin projekti on nyt edennyt siihen vaiheeseen. Tosin riittää tässä tekemistä vielä tämänkin vaiheen jälkeen.

Tässä suojataan seiniä ja ikkunoita lattiavalua varten
Siinä niitä putkia nyt sitten menee