lauantai 15. joulukuuta 2012

Kattotyöt jatkuu ja ikkuna-aukkojen sahailua

Kattotyöt ovat jatkuneet ja tänään aloitettiin peltien laitto. Meidän työ on ollut olla kattomiesten apuna, lähinnä lumitöissä sekä tavaran kantamisessa. Lisäksi tavoitteemme tälle viikolle on ollut tehdä ikkuna-aukkojen siistimiset, joihin tarvitaan telineet jotta pääsemme sahaamaan ne ulkoapäin. Käytännössä on tarkoittanut HAKI telineiden pystytystä ja purkua.

Talvirakentamisessa aikaa tuhraantuu uskomaton määrä kaikenmaailman lumitöihin. Kola on kädessä kaksi kertaa päivässä jos lunta tulee taivaalta. Sitten katon putsaus, ruoteiden välit ja aluskate puhtaaksi. Sen jälkeen vähän lumitöitä sisällä. Tähän voi mennä kolmekin tuntia päivässä kun senkin ajan voisi tehdä ihan oikeita töitä. Ja ne kengät ja sukat on aina märät puoleen päivään mennessä! 

Korkeaa on, about 6 metriä
Telineiltä työskennellessä tottuu huojuvaan alustaan ja korkeuteen hetken touhuilun jälkeen, mutta kun telineet purkaa ja kasaa seuraavaan paikkaan, alkaa sama totuttaminen uudestaan, vaikka korkeus onkin sama.

Kaksi ikkunaa siistitty
Näissä EPS harkoissa aukot viimeistellään ohjurilautoja hyväksikäyttäen, jolloin aukoista tulee suorat ja siistit.

Näin tehtynä aukkoihin tulee pieni kynnys jota vasten ikkuna painautuu ja liitoksesta tulee tiiviimpi ja kylmäsillattomampi, kuin perinteisestä tavasta asentaa ikkunat kivitaloon.

Ulko- ja sisäpuolinen ohjurilauta.
Vielä on jäljellä yksi iso ikkuna ja kaksi pienempää joihin tarvitaan telineitä. Loput saadaan ihan työpukeilta tehtyä.