keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Maaperän tutkiskelua

Aamulla 8.00 Tuusulan maaperätutkimuksen Pentti Airikka apureineen tuli tekemään maaperätutkimusta, johon kuuluu kairaukset sekä pintavaaitus josta selviää todelliset korkeusasemat. Erot karttojen korkeuskäyrien ja mitattujen korkeuksien välillä on paikka paikoin melkoisesti. Myös perustamistapasuositus tulee heidän kautta.
Näppärän kokoinen laite. Harventamisen aikaan pohdimme, mahtuukohan laite ylipäätään tuonne tolppaviidakkoon vai pitääkö karsia vielä lisää, mutta onneksemme kone pujotteli nätisti puiden välistä.

Nyt on sitten tiedossa mitä pintamaan alta löytyy ja kuinka syvällä on kalliota mihin talon saisi tukevasti jaloilleen. Tontti on siis ylhäältä avokalliota ja alhaalta tasaista, joten alhaalta löytyi savea kuten tiedettiinkin, noin 6.5m. Ylimmästä kohdasta mistä kairattiin löytyi kova maa 2-3m syvyydestä ja jos siitä haluaa ylöspäin niin se tarkoittaisi sitä "kallista" räjäyttelyä, nyt yritetään selvitä paaluttamisesta xxxxx €:lla. Hintaa on mahdoton vielä arvioida, mutta siihen on varauduttu jo tonttia ostaessa, että kustannuksia tulee, pahimmassa tapauksessa paljonkin.

Lisäksi maaperätutkija tutki hankkimiaan virallisia karttoja ja totesi, että olin näyttänyt väärän nurkkapaalun ja kertoi että meillä on noin 4 metriä enemmän tontin rajaa kuin mitä olimme kuvitelleet. Ei paha sekään, ainahan lisämaa kelpaa. Tosin en usko asiaa ennenkuin kaupungin taholta tulee viralliset mittaajat, jotka lyövät oikeat nurkkatolpat paikoilleen.