maanantai 24. kesäkuuta 2013

Talon rappausta edeltäviä töitä

Talon rappaustyöt käynnistyvät tämän viikon lopussa. Rapparit toivat telineet tontille jo juhannusviikolla ja tällä viikolla päästäneen jo tositoimiin. Rappaustyön lähestyminen on tarkoittanut sitä, että tietyt ennen rappausta tehtävät työvaiheet on pitänyt hoitaa nyt alta pois. Näitä ovat talon julkisivun valaistuksen sähkötyöt, sähköpistoke terassille, tikkaiden asennus, rännien ja terassin kaiteen kiinnitysrautojen asennus, saunan ja varaston ikkunoiden asennus, autotallin oven leikkaaminen lopulliseen kokoon ja tallin ajoliuskan valaminen.

Aiheutti muuten yllättävän paljon päänvaivaa miettiä ulkovalaistusta talolle. Vähän tuli valaistussuunnittelijaa ikävä, mutta mielestäni saimme lopulta ihan kohtuuhyvän ratkaisun aikaan. Talven aikana tuli kuitenkin lueskeltua netistä valaistusohjeita ja vertailtu kuvia eri valaistusratkaisuista. Sittenhän sen näkee, kun ulkovalaistus on ensimmäistä kertaa päällä, että väännetäänkö sittenkin kaikki lamput irti. ;)

Kilautimme myös arkkitehdille konsultoidaksemme häntä vielä talon rappaamisesta. Lähinnä pohdintaa on aiheuttanut talon pilareiden rappausväri, terassin alle tulevan "muurin" väri ja sokkelin korkeus. Näihin saatiin nyt arkkitehdin kanta ja sillä mennään. Autokatoksen pääty ja ja terassin alle tulevan muurin reunusta on kaivettava esiin soran alta, jotta rappaus saadaan lähtemään tarpeeksi alhaalta. Tämä siksi että emme ole vielä varmoja siitä, millaiset pengerrykset näihin päätyihin tulee rinnetontista johtuen.

Julkisivun sähköjä, terassin kaiteen kiinnitysraudat ja meneillään oleva ikkunoiden muotoilu

Saunan pikkuikkuna asennettu
Saunan ikkunan eteen kaivettu Reinon ja Hannun hartiavoimin kaivo sulamisvesiä keräämään

Tikkaat kiinnitetty

Julkisivun valaistuksen sähköt vedetty

Autotallin oven liuska valettu

Tallin ovi lopulliseen kokoon sahattuna
 
Sokkelimerkinnät pääsuunnittelija-arkkitehdin korjauksilla
Maallikolle haastava paikka tehdä sokkelirajaus, mutta päässuunnittelija ratkaisi sen heti