lauantai 21. tammikuuta 2012

Tarjouspyyntöjä ja kuulumisia

Joulukuu oli melko hektistä aikaa johtuen edellisen asunnon myynti- ja muuttohässäkästä sekä kahden viikon Malesian matkasta joten blogissa on ollut hiukan hiljaista mutta projektissa on silti paljon menty eteenpäin. Entisessä asunnossa Tuusulassa asuimme viisi ja puoli vuotta ja täytyy myöntää että ikävä tuli kun avaimet luovutettiin uusille asukkaille. Mutta elämässämme on seuraava sivu kääntymässä ja askel kohti yhteistä pitkäaikaista unelmaa on nyt otettu ja eteenpäin mennään.

Johtuen tontin haasteellisuudesta emme edes yrittäneet istuttaa valmista "talopakettia" tontille vaan ystävän suosituksesta päädyimme yhteistyöhön hänen käyttämänsä arkkitehdin kanssa. Tämä arkkitehti on kyllä ollut varsinainen löytö, hänellä on pitkä ja vankka kokemus ja mikä tärkeintä, hän toimii täysin meidän toiveiden mukaan eikä edes yritä tyrkyttää omia periaatteitaan mutta tuo kuitenkin esiin omat näkemyksensä miksi jokin ratkaisu voi olla parempi kuin toinen. Neljäs luonnos oli sitten se joka laitettiin talotoimittajille liitteeksi tarjouspyyntöihin. Tämä sitten onkin oma juttunsa.

Ensinnäkin itse tarjouspyynnön laatiminen. Se, että emme ole vielä lyöneet lukkoon mitään päätöksiä materiaalien suhteen ei ainakaan helpota tätä tarjouspyyntöjen laatimista. Tarjouksissa pitää olla erikseen kellari, yläkerta ja niiden yhdistelmä jos toimittajalla on tarjota molemmat. On kiveä, puuta, niiden yhdistelmää, passiivi EPS:ää, puuverhoilulla tai rapattuna,... Hyviä puolia tarjouspyynnön vajaissa tiedoissa on se, kun myyjät esittävät tarkentavia kysymyksiä tulee samalla selvempi kuva minkälaisia ratkaisuja haluamme taloon, onko avo- vai umpiräystäät, ikkunakarmien väri, pelkät ikkunasmyygit vai myös koristelistat yms.

Laitoimme tarjouspyynnöt varmaan kymmenelle eri toimittajalle mutta vain muutama on kuitannut saaneensa pyynnön. Luulisi että tällaisena epävarmana talousmyllerryksenä myyjillä olisi enemmän mielenkiintoa ja yrittämistä kaupantekoa kohtaan. Mutta kuulostellaan mitä tulee kun määräaika umpeutuu viimeinen päivä tätä kuuta.