maanantai 20. elokuuta 2012

Viikonloppu sokkelin ympärillä

Viikonloppuna päästiin viimein hypistelemään triploja. Aloimme raudoittamaan sokkelia ja teimme innokkaina talon takaosan sokkeliin jopa hieman ylimääräisiä raudoituksia, joita ei oltu piirretty suunnitelmiin.

Talon takaosan sokkelin extraraudoitusta kulmasta
Triplojen nosteleminen on itsessään lasten leikkiä, samoin raudoituksen teko sujuu jo kuin puoliammattilaisilta, mutta johan otti aikaa mallailla triploja anturan päälle! Haastetta lisää se, että nurkkapukkeihin ei ole enää tässä vaiheessa luottamista. Ainoan kohtuuvarman suoran seinän saimme kallioon poratuilla kulmamerkeillä talon takaseinään. Sitten ryhdyimme pelaamaan ristimitoilla ja seinien välisillä mitoilla. Toinen haaste piilee siinä, että yhden eps-harkon liikuttaminen liikuttaa jonkin verran myös seuraavia harkkoja. Suoran rivin aikaansaaminen vei meiltä reippaasti aikaa. Tosin olimme ehkä hieman liian tarkkoja, kun ohjeen mukaan sokkelin mitoituksessa pelataan tuumilla, ei milleillä.

Triplojen asennuksessa pienimuotoinen harmitus tuli, kun huomasimme että joudumme työstämään sivuseinillä yhtä harkkoa hieman lyhyemmäksi. Emme siis pääse pelaamaan täysin moduulimitoilla. Se olisikin ollut liian hyvää ollakseen totta. Toteutuakseen tämä olisi vaatinut kiinteämpää yhteistyötä Passiivikivitalojen ja arkkitehtimme välillä. No, eps-harkkoa leikkaa 10 sekunnissa, joten tämä kestettäköön.


Parin päivän työn saldona: suoria(?) sokkeliseiniä ja niiden raudoituksia



Raudoitusvälineet ja -materiaalit


Tässä vielä kuvin tiivistettynä viikonlopun hittituotteet.
Etenkin triplot keräsivät tontille kiinnostunutta yleisöä. En ainakaan usko, että syynä olisi ollut raudoitustyönäytteemme. ;)

Triploja



Ja maanantain päivitys:


1. kerros paikoillaan ja raudat sisällä


"viiva"suora sokkeli ja vapaalla kädellä piirretty antura