sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Väliseinien muurausta, sähkötöitä, iv-töitä, seinien levytystä, tasoitusta, you name it!

Päivitykset laahaavat jälleen perässä, mutta työt raksalla etenevät. Se lienee kai pääasia. Viime päivityksen jälkeen on tapahtunut taas paljon, kuten otsikosta voi päätellä. Jani on saanut suurimman osan sähkötöistä tehtyä yläkertaan. Kytkennät jätetään sitten ammattilaiselle. Puustellin myyjä kävi viime viikolla tekemässä kalusteiden tarkistusmittauksia ja ajoitus tälle oli juuri sopiva. Saatiin tarkistettua keittiön sähköistä samalla muutamia asioita ja Jani pääsi sen jälkeen viimeistelemään nämä sähkötyöt. Kalusteiden toimitus on tällä tietoa elokuun lopussa... Saa nähdä miten käy. Pidetään peukkuja, että aikataulu olisi mahdollinen.

Alakerran väliseinien muuraamisessa ollaan hyvällä mallilla. Iv-putkien asentaminen edellytti, että pieni työvara jätettiin vielä tässä vaiheessa seinien ja katon väliin. Nämä iv-putketkin reipas omatoimirakentaja on saanut lähestulkoon asennettua.

Yläkerrassa on pienten makuuhuoneiden harkkoseiniä tasoiteltu ja otettu tähänkin työvaiheeseen sitä kautta tuntumaa. Isojen seinäpintojen tasoittamiseen pyydettiin tarjousta, jota tosin emme ole vielä saaneet. Talon ulkopuolinen rappaustyö on buukattu ja työt alkavat säiden salliessa kesäkuun lopussa. Yläkerran triploseinät on levytetty. Kipsilevyjen saaminen yläkertaan edellytti jälleen raksatukikaksikon eli Reinon ja Hannun kekseliäisyyttä. Pitää jossain vaiheessa kaivaa Janin puhelimesta muutama kuva tästä puuhasta.

Tässä kuvakoostetta yllä mainituista.

Yläkerran triploseinät levytetty kipsilevyllä

Valokatkaisijan paikka
Vessan kiviseinän punaiset täplät on seinävalojen sähkövarauksia
Yhteen korkeaan ikkunaan laitettiin "jouluvalopistoke"
Taulutelevision paikka - näin ei tule näkyviä johtoja seinälle. Kohta on myös varustettu koolauksin
Sähköpiuhoja ylä- ja alakerran välillä
Keittiön kaappien koolaukset ja sähkövedot

Autotallin seinää ja iv-putkia

Alakerran/eteisen vaatehuoneeseen tuli poistoilmaputki
Tuloilmaa viihde/vierashuoneeseen (seinälle kairattu varaus taulutv:n sähköille)
Poistoilma kodinhoitohuoneessa
Putkia seillä, putkia täällä - tässä mennään pesuhuoneen ja saunan katossa kohti teknistä tilaa