torstai 12. huhtikuuta 2012

Rakennuslupahakemus jätetty

Nyt on sitten reilun viikon ajan ollut hakemus sisällä rakennusvirastossa. Pääsuunnittelija lähetti lupapapereiden jättämisen jälkeen meille viestiä, että kaikki oli ok. Meitä ei edes kutsuttu "tilaisuuteen" ja varmaan näin oli helpointa kaikille, ettei siellä ole maallikko änkyttämässä vastauksia kysymyksiin, joista ei tiedä yhtään mitään.

Naapureille olemme toimittaneet ilmoituksen alkavasta projektista postitse, kun heiltä ei tarvinnut hakea nimiä papereihin. Tämä oli yllätys, mutta säästi meiltä hieman vaivaa. Lähetimme naapureille kuitenkin kopiot talon asemapiirroksesta, jotta he tietävät, mistä ilmoituksessamme on kyse. Meille tontin myyneeltä rajanaapurilta kävimme pyytämässä nimen kuulemispaperiin, koska talomme tulee alle 4 metrin päähän hänen tonttinsa rajasta.

Kuvat ovat tällä hetkellä talotoimittajan hoteissa ja toivottavasti he alkavat laatimaan niistä pikapuoliin rakennekuvia sekä perustus- että LVI-suunnitelmia, jotka tulevat siis heidän kauttaan. Nämä saatuamme voimme sitten pyytää tarjouksia perustustöistä.

Keittiön suunnittelua olemme tehneet aika-ajoin ahkerasti ja välillä vähän miedommalla liekillä. Nyt olemme sopineet käyntejä parin eri firman keittiösuunnittelijoiden luona, jotta pääsemme siinäkin asiassa eteenpäin.

Paljon on vielä kysymysmerkkejä ilmassa, mutta eiköhän niihin vastauksia ala pikkuhiljaa tippumaan kesän lähestyessä. Ja sitten tuleekin taas lisää kysymysmerkkejä..