maanantai 10. lokakuuta 2011

Pois alta, puu kaatuu?

Pakko myöntää, sormia syyhyttäisi päästä tontille touhuamaan. Suunnitelmissa oli tulevana viikonloppuna täräyttää puu poikineen kumoon, jotta tontilla saataisiin maaperätutkimukset teetettyä. Eihän siinä puiden kaatamisessa pitäisi olla mitään sen ihmeellisempää, onhan kyseessä meidän (pankin) tontti ja puut. Kukas niiden kaatamista vahtii...
No tässä nyt parhaillaan selvitellään tarvitsemmeko puiden raivaamiseen maisematyölupaa vai voimmeko tehdä tilaa tontille ilmoitusluontoisena asiana. Saa nähdä kaatuuko Lapinkylässä ensi viikonloppuna risukkoa vai täytelläänkö me lupalappusia ja juostaan tulevien naapureiden ovikelloon nojailemassa. Ja kiitoksena tästä ilosta kaadamme vielä rahaa kunnan kassaan. Sinänsä hassu tilanne, kun rakennuslupaan sisältyy puiden kaataminen, mutta rakennuslupaa ei voi hakea ennenkuin on tiedossa millaista taloa tontille halajaa. Se taas ei selviä ilman maaperätutkimusta. Olo on kuin häntäänsä jahtaavalla koiralla.


Tässä muutama kuva tulevasta asuinalueestamme. Mitä enemmän luemme Marja-Vantaa-projektista , sitä onnellisempia olemme tonttimme sijainnista.


Marja-Vantaan sijainti Vantaalla (punainen alue).











Valkoisella tuleva Marja-Vantaan kauppakeskus ja keskustan työpaikka- ja palvelualue, musta viiva on Marja-rata.
Marja-radan viereen on myös kaavailtu tieyhteyttä Tikkurilantielle.

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

2.10.2011 " Nää on meijän maita! "...



Tänään käytiin saapastelemassa ympäri tonttia ja vähän kartoittamassa puiden kaatamista ja risukon raivausta. Taitaa olla melkoinen savotta ennenkuin maaperätutkija pääsee laitteellaan tontille... Samalla myös vastapäiset naapurit yritti hiukan pälyillä että minkä näköistä porukkaa siellä pöheikössä tepastelee.

Pari kolme ihan oikean kokoista koivua ja loput pienempää haapaa. Näistä tulee talon valmistumisen jälkeisen talven takkapuut ja varmaan poltettavaa riittää sitä seuraavallekin.

Tontti itsessään on 800m2 rinteessä joka laskeutuu noin lounas-länsi suunnassa tielle. Aivan tontin takarajalla on avokalliota mutta tien alta on tehty kairaus jossa on 9 metriä savea joten tonttimme maaperä on aivan arvoitus. Toivotaan ettei tule louhimista sekä paaluttamista. Lisäksi haasteena talon sovittamiselle tontilla on sen muoto, muuten suorakulmainen mutta pohjoispääty on kolmion mallinen. Tämä kolmio tietenkin syö mukavasti noita neliöitä ajatellulta talon paikalta.